19/5/09

Judici ràpid a la solidaritat antirepressiva: 15 dies de pena-multa

Avui dimarts a les 11.30h, les dues persones que van encadenar-se a un bidó de ciment el 30 d'abril a les portes de la presó La model de Barcelona en protesta per l'empresonament del veí d'Esplugues insubmís a les penes-multa tenien una cita amb el jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona. Els jutjaven per una falta de resistència i desobediència per la qual el ministeri fiscal ha demanat una condemna de pena-multa de 15 dies a 3 euros que el jutjat ha acceptat en la seva totalitat.

Al judici han participat els caps de l'operatiu policial i la sentència és la típica en aquests casos. La jutgessa no s'ha cregut que els encausats els hi fos impossible deslliurar-se per ells mateixos dels cadenats que portaven i ha considerat demostrada la desobediència pel fet que hi existia la voluntat de quedar-s'hi allà.

www.setmanaridirecta.info

Costos repressius

La campanya contra l'empresonament del veí d'Esplugues ha augmentat les denuncies i els judicis contra persones vinculades a la lluita contra el pla Caufec. Recordem que el desobedient al pla Caufec empresonat va haver de sortir de la presó per a declarar a Esplugues per onze delictes diferents relacionats amb accions de denúncia del mateix empresonament. En aquell cas, van aprofitar que estava tancat per fer una citació irregular. Tres persones més van ser denunciades per desobediència, desordres públics i un delicte contra la seguretat del trànsit per l'acció del 23 de març al pont de la B-23 i dues també ha estat acusades dels mateixos delictes per la mateixa acció al pont del dia 30 d'abril. També sis persones estan imputades en un atestat per l'ocupació de l'ajuntament d'Esplugues del 18 de març on apareixen els delictes de manifestació il·legal, desordres públics, atemptat a l'autoritat, danys, lesions, injúries o calúmnies. Les persones que es van penjar de les 3 torres durant aquest empresonament també estan acusades de desobediència.