26/3/09

Condemna pel sabotatge al toro d'Osborne d'El Bruc

Els dos joves acusats de sabotejar el toro d’osborne van rebre la sentència que els condemnava a una pena multa de 16 dies a 12 euros diaris per cadascú.

Els joves ja van deixar clar en la roda de premsa a Manresa que no reconeixien la sentència i que per tant no estan disposats a pagar la multa. Conseqüentment van anunciar que si havien de complir vuit dies de privació de llibertat així ho farien.

Durant el judici els joves ja van afirmar que la seva intenció era acabar amb el símbol espanyolista. Un cop finalitzat aquest, es van reafirmar en la seva acció i ja van assegurar que no assumirien cap sentència i no cedirien a pagar per una acció que seguien creient justa. Alhora, la insubmissió a la pena-multa també és una forma de desobediència, ja que allargues el procés judicial i no et limites a la posició simplista d’acceptar la sentència que la justícia del sistema t’imposa.

La repressió que han sofert els dos militants de Maulets, lluny de fer enrere a tot aquell que s’oposi als símbols espanyolistes, ha servit per unir els col·lectius i organitzacions de l’esquerra independentista de les diferents comarques veïnes (Bages, Montserratí i Anoia) i donar com a fruit una campanya contra el toro del Bruc.