5/12/08

Martin i Pablo passen 5 dies a la presó després de ser detinguts

Barcelona.- El passat dijous, dia 20, era detingut en Pablo, condemnat a una pena-multa de 50 euros o 5 dies de presó per negar-se a entregar una bandera als mossos abans d'iniciar-se una manifestació de "Mai ens tallaran les ales"; el dia dels fets van acabar, junt al seu company Martín, colpejats i acusats de
resistència a l'autoritat. Aquest dijous anterior, hores després de la detenció, era ingressat a la presó Model per cumplir l'absurda sentència.
Però aquí no acaba tot, divendres 21 un centenar de persones es va concentrar davant de la Model en recolzament al company Pablo; es va caminar en marxa al voltant de la presó mentre es feien pintades als seus murs i no es deixava de cridar. A l'acabar la concentració els mossos van procedir a identificar al Martín a qui, finalment, van emmanillar i es van endur detingut per a empresonar-lo posteriorment.
Dissabte es va fer una altre concentració per aquets fets, la concentració es va dirigir després cap a la comissaria de les Corts on suposadament estava detingut Martín, els mossos la van encerclar amb un dispositiu d'uns 70 antidisturbis y 9 furgonetes, agredint a algunes persones que intentaven evitar els segrest i repartir octavetes als veïns que asistien al penòs espectacle.
Ahir dilluns era posat en llibertat Pablo, sense cap explicació, un dia abans de que cumplís la data de la condemna, però Martín continua a la presó, hi ha mobilitzacions convocadades per avui al vespre.
La decisió de Pablo i Martín de no pagar és compartida per diferents col·lectius i individualitats dintre dels moviments socials de Barcelona, i és una manera de dir prou a l'assetjament policial i econòmic. S'enmarca dins de la campanya d'insubmissió a les penes multa, i vol visibilitzar el xantatge que suposa a nivell individual i col·lectiu aquest tipus de sancions, que condemnen la dissidència i la pobresa i busquen escanyar económicament a la gent que lluita.
+info http//alespenespunyalades.blogspot.com

Contra-Infos 25/11/08