5/12/08

El dret a l’habitage i la llibertat, No té preu! Hi ha coses que els diners no poden comprar, per les penes-multa INSUBMISSIÓ!

La Quinkalla va ser una vivenda okupada al barri de Sants entre el 5 d’octubre del 2003 i el 24 de gener del 2006.
Ja fa dos anys del desallotjament i l’edifici continua buit. A més, els propietaris legals (la constructora Integral de Aparcamientos SA), han anat fent fora amb pràctiques de mobbing, a la resta de veïns i veïnes del mateix bloc que pagaven un lloguer de renda antiga.
Un any després del desallotjament de la Quinkalla, el jutjat penal número 7 de Barcelona va condemnar a una de les ocupants, a pagar una Pena-multa de 4 mesos a raó de 6€ per dia. ascendint a un total de 720€.
Aquesta sentència ja ha estat traspassada al tribunal d'execució i la persona condemnada està a l'espera que aquest la faci efectiva.
Així, estem decidides a continuar desobeint a l'Estat i per això ens declararem insubmises a les penes multa.
La persona condemnada no pagarà la quantia econòmica i ens enfrontarem a la possibilitat de que ingressi a presó.
Fet no desitjable, però necessari en última instància per convicció política.
Ens oposem a les anomenades Penes-multa. I per què?
Penalitza la pobresa ja que si no pots pagar la quantia imposada, la pena alternativa és una pena privativa de llibertat: significa, doncs, l'ingrés a la presó.
És una fórmula per castigar a la dissidència política ja que suposa un esforç molt gran per als moviments socials el fet d’invertir temps i forces en pagar les multes.
És una font de finançament per a l'Estat i no volem que les nostres lluites financïn aquesta tipologia d'estructura política i social que afavoreix les desigualtats i ens reprimeix.
És una eina de repressió que fomenta la por. Qualsevol persona faria el possible per no anar a la presó. Nosaltres decidim treballar el suport mutu i afrontar-ho.

+ info: http://mesquinkalla.blogspot.com