2/7/09

Judicis a la Núria (13JUL madrid) i a l'Alfonso (14JUL a la Ciutat Judicial)

Aquest mes de juliol la dissidència té cita amb els jutjats

L'Alfons, un activista de l’Hospitalet de Llobregat acusat d’agredir un mosso d’esquadra en una
manifestació en defensa dels espais alliberats. Núria Pórtulas s’enfronta a una petició fiscal de cinc anys de presó, 6.500 euros de multa i quinze anys d’inhabilitació per un delicte de col·laboració amb banda armada, càrrec pel qual serà jutjada a l’Audiència Nacional espanyola el dia 13 de juliol. El seu grup de suport assegura que “la detenció de la Núria no va ser un error, sinó una estratègia del poder per criminalitzar els moviments combatius”. L’Alfons serà jutjat un dia després –el 14 de juliol– per un delicte d’atemptat a l’autoritat i s’enfronta a tres anys de presó acusat de ser l'agressor del Mosso d'Esquadra que agredint a manifestants en defensa dels espais okupats, entre altres armes amb el tristament famós kubotan, va rebre un cop de puny que li va trencar el nas.



DOSSIER: Sobre la campanya endegada per a l'absolució de l'Alfonso, "Kubotan, ni legítim ni legal" s'ha elaborat un dossier en català i castellà per a difondre. http://www.archive.org/details/dossier_kubotan

AUDIO: Enllaç a la Falca sobre la campanya per a l'absolució de l'encausat per agredir a un mosso d'esquadra durant la manifestació on es va descobrir que els policies feien servir armes il·legals com el kubotan: http://www.archive.org/details/FalcaKubotan

Concentració 14 de juliol, a les 10h a plaça de sants (BCN)

Campanya per l'absolució de Núria Pórtulas

Dissabte 11 de juliol

19:00h Manifestació davant la seu d'ICV de Girona
21:00h Sopar solidari a la plaça Ovidi Montllor ("Plaça de la Constitució") de Girona

Diumenge 12 de juliol, Busos cap a Madrid
Els interessats a venir amb els busos, apunteu-vos a el13totsamadrid@gmail.com o a el13dejulioltotsamadrid@gmail.com (indicant qui sou i des d'on sortireu). Posteriorment, a qui us hagueu apuntat s'us enviaran tots els detalls a saber (horari, parades, preu...) perquè pugueu confirmar el vostre suport presencial.

Dilluns 13 de juliol, Judici!!!, a l'Audiència Nacional espanyola, a Madrid





La història
El 7 de Febrer de 2009 va fer 2 anys que la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la Llei Antiterrorista i empresonada a Soto del Real (Madrid) durant 4 mesos, d'on en va sortir en llibertat sota fiança. La seva detenció va ser preparada i executada per l'Àrea Central d'Investigació dels Mossos d'Esquadra depenents d'ICV-EV-EUiA. El proper 13 de juliol l'Audiència Nacional la jutjarà sota l'acusació de col·laboració amb banda armada amb una petició fiscal de 5 anys de presó i una multa de 6.300 euros.

Cronologia del cas / Manifest / Actes de la Campanya / Adherir-se al manifest