29/4/09

Concentració d'ahir a la model

Malgrat el trasllat a la presó de Quatre Camins que es va confirmar a les 20h, es va realitzar la concentració prevista a la Model. Prop de 300 persones es van concentrar a les portes de la Model per exigir la llibertat de la persona empresonada i denunciar públicament el funcionament, la intenció i les conseqüències de les penes-multa. Recordem que juntament amb l’insubmís a les penes-multa avui 28 persones més estaven pendents d’ingressar a presó com a conseqüència d’una pena-multa, és a dir que no tenien prous recursos econòmics com per evadir la condemna.

La concentració es va convertir en una marxa al voltant de la presó model, mentre s’informava al veïnat. Ràpidament una gran dotació d’antiavalots dels mossos d’esquadra (més de 10 porqueres) van envoltar la marxar sense produir cap més incident.

Després de donar dos voltes a la presó es va convocar a tothom a organitzar diferents accions per donar suport a la persona empresonada i denunciar el funcionament de les penes-multa. En acabat es va dissoldre la concentració

Està clar que cap ingrés a presó és notícia, i quan aquest ingrés es produeix amb clares connotacions polítiques es converteix en una notícia molesta, si el cas és a més és del tot irracional és encara més difícil que els mitjans de comunicació en facin esment.
Per això recordem que l’ingrés a presó és un acte públic de denúncia de les penes-multa i la opció a declarar-s’hi insubmís, així que us convidem a fer el que creieu necessari per ajudar en aquesta difusió o per demanar-ne la llibertat.

El dia d’avui s’ha convocat com un dia d’accions descentralitzades. A banda s’ha convocat a les 20h una concentració davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat


Estat de l'ingrés a presó

Ahir es va produïr finalment l’ingrés a la presó tal i com es va informar. La persona va entrar a la Model pels volts de les 16h per ordre judicial a on va ser traslladat des de la comissaria dels mossos de les Corts.

En un inici va ingressar en el mòdul d’ingressos, una galeria on segons un cas normal, s’hi hauria estat al menys una nit. Pero quan l’advocada va intentar accedir per parlar amb ell, se li va informar que aquesta persona ja no estava a la Model i que l’havien traslladat sobre les 17h a la presó de Quatre Camins.

Finalment cap allà a les 20h l’advocada va poder parlar amb ell a la presó de Quatre Camins. El seu estàt d’ànim és bo i està tranquil.

Sobre la legalitat i la motivació d’aquest trasllat cal dir que, dintre de la (il·)lògica penitenciària qualsevol persona que està presa està sotmesa a la voluntat del caps del Servei Penitenciari els quals poden decretar trasllats sense haver de justificar ni avisar a ningú. No cal anar gaire lluny per comprobar fins a quins extrems són capaços d’arribar per fer la vida impossible a les persones preses i els seu entorn de suport… hi ha motls exemples, un de molt clar el del company Amadeu Casellas