30/5/08

Protestar contra el Pla Caufec també et pot dur a la presó.


Un dels casos que més ens preocupa és el probable ingrés a presó d’una persona per no mostrar la documentació a un Mosso d’Esquadra durant un acte informatiu al carrer l’abril de 2007.

Mentre desenes d’individus van responsabilitzar-se d’aquella “reunió il·legal”, aquest membre de la Plataforma va ser portat a judici per una falta de desobediència i el Ministeri Fiscal demanava una multa de 36 euros. La jutgessa multiplica per 13 la petició fiscal i sentencia una multa de 480 euros més les despeses judicials.
Aquesta persona es nega a pagar la multa per considerar-la desproporcionada i la conseqüència d’això és l’imminent ordre de cerca i captura contra aquesta persona per ingressar un mes a presó.
Aquest ingrés a presó es converteix en una acció de protesta i s’aprofitarà per sensibilitzar al poble d’Esplugues sobre la situació de persecució discriminada que viuen algunes persones per oposar-se a la gestió del govern local del P$OE.
A la vegada, es vol denunciar la repressió que pateixen els moviments socials que es mobilitzen al carrer i són castigats amb sancions administratives (com a Cornellà), ordenances cíviques (com a Berga, Mataró o Barcelona) o les constants penes-multa. La repressió mai ens tallarà les ales!